Walkie-Talkie

Latest Message: 1 day ago
 • Harald : He Rob - tuin verhaal klinkt als heel veel werk. Ik heb ooit nog over je shouder meegekeken toen je een granieten stenen soort van kabbelend water feature in een soort van mini-vijverbak plaatste maar ik weet niets van afsplitsingskastje. Ik kan me herinneren dat je wat liep te rommelen met de opening in de top waar het water uit kwam omdat de pomp te veel of te weinig water eruit liet komen. Als stroom in de tuin / afsplitskastje niet goed werkt en je af en toe vonken ziet heb ik het waarshijnlijk gedaan, maar anders niet 🙂
 • Rob : 3 spotjes op de pergola (van beneden naar boven) en 1 op de plantenbak. Spul is van In light, kost wat maar heb je ook wat. Zit een mooie trafo bij waar je het licht mee kan regelen, verschillende tijden etc, met een sensor aan de buitenkant van het huisje dan. Wel komisch Harald,jij hebt destijds toch die stroomkabel in onze tuin gemaakt, halverwege had je zo'n afsplitsing kastje gemaakt, hier maken ze nu gebruik van!! Slimme zet van jouw toen.
 • Rob : Eind goed al goed? haha, wat een verhaal zeg. Leuk om te lezen. Balen van je gezondheid, wellicht dat het tzt beter gaat Harald. Met de tuin schiet het lekker op, nu wachten op tuinhuisje, deze had wat vertraging met levering. Als deze geplaatst wordt, komen wat plantjes. En hierna iemand de het licht/ stroom regelt in het huisje en tuinverlichting, spannend.
 • Harald : O, en dan een dag later doe ik van 'he, wat zie ik nou uit de autoband steken' en vis ik een pompnagel uit de linkerachterband van de auto waarna deze 'pssssssst' doet bij verwijdering ervan. Nondeju zeg, wat een avontuur allemaal...
 • Harald : T wachte mij bij aankomst op, maar niet omdat ze mij wilde zien, maar omdat de accu van de auto ineens de geest had gegeven. Komt na 2 uur(!) een mannetje van de ANWB (=RACQ hierzo) aan en rommelt wat en zegt 'kapot, moet een nieuwe in. Heb de laatste net verkocht. Bel ANWB even opnieuw aub en ik ga er een halen van het depot (1 uur rijden)'. Wij bellen; die gast dus mooi niet meer gezien. Na 2 uur komt een collega eindelijk met een accu aan. Wij konden het niet geloven - omdat we aan het strand waren in het schitterende Palm Cove was het goed toeven, maar we hebben aardig lopen vloeken over de telefoon. Het was een feestdag en waarschijnlijk dat de lokale ANWB afdeling in de kroeg of waren ze onderbezet zo, maar toch. Afijn, eind goed, al goed.
 • Harald : Door nu echter als een dolle te peddelen kun je de golf bijhouden en op de golf surfen en zo de 'o-mijn-god-we-gaan-dood' sensatie nog wat langer aanhouden waarbij de slome periode tussen twee golven uitblijft. Echter, als met alles went ook dit en is het allemaal wat minder extreem dan ik nu schrijf. Echter, toch wel even met windkracht 10-15 knopen (ja, Australie he, dat is allemaal 'British' engels; geen Bofort schaal) de zee opgeweest. Rondje om Scout Hat island en Double Island gekajakt in 2 uur tijd. bij aankomst door de branding is ook nog een hele kunst. Als je recht op het strand aanstuurt zal een golf in de branding over de boot slaan en de neus onder water in het zand in de bodem duwen waardoor je ineens een salto maakt met kajak en al. Door op het laatste moment op zij te peddelen en tegen een golf aan te leunen spoel je als een uit de bocht gevlogen projectiel netjes aan op het strand.
 • Harald : Dus je zit lekker tussen de golven in en je denkt 'lekker-niets-aan-de-hand-wind-in-de-rug-hoef-niet-te-peddelen' en dan ineens 'o-mijn-god-we-gaan-dood' en tilt een golf de achterkant van de kajak op en wordt je vooruit geschoten en als je niet uitkijkt opzij uit koers geduwd. Als dan de golf voorbij is wordt door de zuiging de kajak de andere kant opgestuurt en is het alsof je dronken in de zee zwalkt. Bovenop een golf is tijdelijk even de punt van de kajak en de achterkant (stern) van de kajak uit het water (en ook het roer) en kun je a) niet meer sturen met je pedalen en ken je b) makkelijk uit koers geduwd worden en omslaan. 2-persoons zee-kajaks zijn 5 a 6 meter lang.
 • Harald : Okee, nu dan met de wind van achter. Als iemand die altijd op de fiets over de dijk naar school ging denk je van 'wind in de rug, is dat even lekker zeg' maar niets is minder waar. Okee, je hoeft minder te peddelen maar dat is dan ook alles. Dit is ongeveer water gebeurt: de golven bewegen zich naar voren en -wat je niet meteen realiseert- is dat dezelfde hoeveelheid water ook terug moet stromen op de één of andere manier okee. Ik bedoel, wat denk je dan; dat al het water alleen maar naar voren beweegt? Zou mooi zijn; dan zou op een bepaald moment alle golven al het water op het strand doen aanspoelen en is de zee leeg. Denk toch eens na! Dus golven gaan vooruit, door de wind, en tussen de golven in is er zuiging of stroming waarbij water het 'gat' vult, zeg maar.
 • Harald : Een ander nadeel is dat als je jeuk krijgt aan je been je niet kunt krabben. Afijn, door de branding heen aan touwtje trekken om het roer omlaag in het water te laten aan de achterkant van de kajak. Collega heeft voetpedalen om te sturen maar we kunnen ook peddels gebruiken. Als je niet veel in open water komt weet je dit niet; maar je hebt golven en de golfslag ('swell'). Golven zelf zijn soort van okee - bij harde wind kun je golven makkelijk zien met van die witte schuimkopjes als de golven hoger zijn en omslaan door de wind. De golfslag zelf is van berg-dal-berg-dal en is sloom maar constant en gevaarlijker. Tussen de golven in moet je steeds kijken waar de volgende golf vandaan komt en hoe te sturen. Eerst recht tegen de golven in. Gaat okee. Even later diagonaal tegen de golven in. Mwjaa, ook wel okee. Dan haaks op de golven, met de wind van opzij. Blijkt dat je naar de golf toe moet leunen als hij tegen de kajak aan duwt en niet van de golf af moet leunen.
 • Harald : Als je in de kajak zit, zijn er voetsteunen die je kunt verstellen. Je hebt knielappen om en zet je met gebogen knieën schrap tegen het bovendek van de kajak zodat je onderlichaam goed verankerd zit en en je beter je evenwicht kunt houden en minder snel vermoeid raakt van het peddelen. Nadeel is dat je niet zo makkelijk uit een kajak opening kruipt.Collega zei 'we moeten eigenlijk een kapseizen oefening doen, maar de branding is te gevaarlijk'. Ik zei leg me de hoogtepunten maar uit en we gaan gewoon. Regel 1: als je omslaat moet je naar voren leunen. Regel 2: trek aan de lus die vast aan het elastiek van de 'spray skirt' zit aan de voorkant om dit los te trekken van de kajak. Regel 3: omdat je nu waarschijnlijk al die tijd ondersteboven vast zit in de kajak zal de zwaartekracht je kont uit de boot trekken en val je als het ware vanzelf uit te kajak.
 • Harald : Afgelopen weekend met een collega in een tweepersoons zee-kajak meegeweest. Krijg je een soort van neopreen surfpak materiaal ring om je middel met een nylon rok eraan vast met een elastiek in de rand die je dan om het gat van de kajak waar je in zit moet spannen. Noemen ze een "spray skirt" en dat is om golven die over de kajak heen slaan buiten te houden. Het was harde wind met bewolkt maar zonnig weer. Aan het strand had je aardige golven in de branding. Kajak op het strand met de punt iets in het water. Wij in de kajak en bij iedere golf wat meer naar voren wurmen tot we in het water dreven. Dan snel peddelen en zorgen dat je de punt recht tegen de golven in stuurt. Golven tegen de zijkant is niet goed; dat is 1 grote klap en dan slaat alles om en kun je de bodem van de branding van dichtbij bekijken.
 • Harald : Gaat nu iets beter. Extreme vermoeidheid is wat afgezwakt. Misselijkheid 's morgens vroeg is ook wat minder. Nog steeds wat rare huidskleur - beetje bleker dan normaal en vooral handpalm en vingers zijn wat wit. Ik drink bijna geen melk meer en pas op met vettig eten. Yoghurt gek genoeg gaat vrij goed. Drink Yakult af en toe. Zo langzamerhand is spijsvertering weer een beetje wat het moet zijn, maar het is zeg maar 60% van wat het normaal was. 's avonds lig ik het liefst op de bank en als je me de keus geeft om iets te doen of het nog maar een dagje uit te stellen dan weet ik wel wat ik kies. Hoog LDH in mijn bloed en kalk in galblaas = of iets met lever of iets met galblaas. Scherpe pijn is alleen bij acute galstenen. niet bij langzaam ontwikkelde chronische verschijnselen zoals dit. Al met al iets beter dan voorheen; in ieder geval minder vermoeid.
 • jos : ha die harald .hoe gaat het nu met de buikpijn? is er al iets uit de onderzoeken naar voren gekomen ? sinds jij weg bent staat de motor van mij ook stil, alleen rijden is niets aan,en met anderen is toch nooit zo leuk als het met jou was.maar weg doen dat doe ik ook niet. nieuwe auto bevalt goed,maar ik moest er wel aan wennen hoor.iedere keer als ik in stapte stootte ik mijn hoofd aan de dakrand.door dat de auto verlaagd is moet je natuurlijk wel wat verder door je knie zakken met in stappen.en hij is natuurlijk ook breder dan de range rover. ook dit is even wennen.(parkeerhavens zijn hier niet op gemaakt.) auto is toch 2,12 meter breed. en 5,01 meter lang. momenteel verbruik hij ongeveer 1 op 15 wat natuurlijk wel zuinig is voor zo'n auto. (maar dan moet je natuurlijk niet gek gaan doen. rustig rijden en niet te hard) verders hier noch weinig veranderingen, en in mei kan ik pas in het nieuwe ziekenhuis terecht,voordat dan alles weer is afgehandeld is het jaar weer voorbij. weer een
 • Harald : And I got Darrel's leg.
 • Harald : Ron stole Meggy's heart away.
 • Harald : With Ron and Darrel and Meg.
 • Harald : I teleported home one night.
 • guest_2482 : Het lijkt erop dat u de Talkie doen, maar kunt u het Walkie?
 • guest_2482 : It seems you can do the Talkie but can you do the Walkie?
 • Harald : (+ je loopt hier serieus het risico een kangaroo tussen je voorwiel te krijgen als je rond zonsopgang / zonsondergang rijdt...bebouwde kom in Atherton is hier niet zo bebouwd als in Arnhem...)
 • Harald : Veel plezier met de nieuwe auto!
 • Harald : Als het nou zo zou werken dat je ook punten kon sparen....oud vrouwtje helpen oversteken = 3 punten erbij...netjes ritsen bij invoegen = 3 punten erbij...maar ik ben bang dat als ik hier motor zou rijden het veuls te warm is boven zo'n heet motorblok en met 100km/uur niet zo spannend is en ik ook zo op 0 punten zou zitten...
 • Harald : 171PK met op iedere hoek van de straat een flitspaal of oom agent die je graag even op de foto zetten. Nederland is zo vol dat er net zo veel kans is om ingehaald te worden door een Hyundai Getz als een BMW of Audi. Met een motor kun je overal tussendoor, maar het weer is niet altijd even goed en je kan niets meenemen. Hier in Australie ben ik al enige tijd op zoek naar een leuke dijk om overheen te crossen met een snelle motorfiets, maar mooie bochtige dijken of het heuvelige Arnhem/Nijmegen met een leuk stukje snelweg voor wat afwisseling zoals in Nederland zie je hier niet zo veel...voornamelijk lange rechte 100km/uur wegen met 20 strafpunten systeem (even wat te hard = 3 punten eraf voor 2 jaar; keren op de weg waar niet toegestaan = 3 punten eraf voor 2 jaar; kuchen in de auto waar niet toegestaan = 3 punten; met je ogen knipperen = 3 punten.....0 punten = rijbewijs kwijt voor 1 jaar.)
 • Harald : Ja deze kletspagina is niet echt super geavanceerd....je moet op de "Submit" knop drukken om je berichtje te plaatsen. Als je het eenmaal geplaatst heb kun je het niet meer veranderen (wat erg onhandig is, maar het is niet anders). Als je een berichtje plaatst van 'Harald, haal dit effe weg okay' dan doe ik dat.
 • jos : verdomme nu weer.ergens doe ik iets fout.de laatste tijd veel problemen met de computer en het internet. maar ik heb ook leuk nieuws hoor. ROVER verkocht,kreeg het zelfde terug als wat ik er zelf 5 jaar geleden voor betaald heb. ik heb nu een AUDI A6 gekocht 2.0 proline-buisnes uitvoering,maar ja deze heeft maar 171 PK in plaats van 402 PK zoals de rover ,en ook geen 8 cilinders maar 4.wel is hij ook zwart van kleur,dan valt het niet zo op ha ha ha.woensdag mag ik hem ophalen ik ben benieuwd hoe dit zal rijden want dat het anders is als de rover dat is wel zeker, in ieder geval minder naar de benzinepomp.
 • jos : lees je even je tekst na, is die in een keer weg .
 • jos : ha harald wat vervelend van die buikpijn. ik weet er zo langzaam aan ook aardig wat van , gaat nooit helemaal weg . maandag naar een ander ziekenhuis want in arnhem durven ze niet in te grijpen. met de vrachtwagen wil het ook niet erg opschieten,maar dat komt vanzelf wel een keer goed,we blijven hoop houden .
 • papa en yvonne : we zijn van daag zaterdag de 25 terug van 10dagen filipijnen we hebben een leuke vakantie gehad weer een hoop ellende gezien en het weer was perfect rond de35 graden en we waren met 5mensen 2van de stichting en de zus van yvonne
 • Harald : http://www.domeclimber.com/tmp/2x4-5.8-manual.pdf
 • Harald : http://geo-dome.co.uk/article.asp?uname=hub_making
 • Harald : https://au.pinterest.com/pin/325455510550003204/
 • Harald : Geheel ongerelateerd, maar desalniettemin (wat een raar woord) erg interessant: http://buildwithhubs.co.uk/howhubswork.html
 • Harald : Cyclone Debbie komt er aan!
 • Harald : Van de 100+ kledingstukken draagt Ivy er misschien 10 continu tot de gaten er in vallen. Het panda / unicorn / panda / unicorn T-shirt was een groot success. Ivy's favoriet is vooral het wit-grijze sportvest met de tijger op de rug. Vera's nieuwste ding is het schrijven van invulformulieren zo van 'mijn favoriete eten is {hier invullen}'. Moet op gaan passen als ze om een handtekening gaat vragen. Erg gewiekst, die kleine dondersteen. De tijd vliegt en ik ben met van alles en nog wat bezig, maar voor buitenstaanders is het is allemaal kleine dingen in de marge. Maandag tot Vrijdag is het werk-werk-werk en dan Zaterdag en Zondag de tuin onder controle proberen te krijgen. Ik had nieuwe spindels voor de ride-on grasmaaier gehaald, maar nu is er weer wat anders kapot (beschermkap zij-uitgang maaidek). Ach ja, dit soort dingen houd je van de straat...
 • Harald : Hoi zus! Vandaag (alweer) 30+ graden zon terwijl het stuwmeer van Lake Tinaroo maar op 40% vol staat en het hier nu einde regenseizoen is, wat betekent dat we juist heel veel regen hadden moeten hebben (en het stuwmeer 90% vol had moeten zitten). Heb de overhangende struiken van de buren (ietwat enthusiast) gesnoeid en heb een elektrische versnipperaar gekocht 2e hands. Ben nu al 3 dagen af en aan continu takken aan het vernipperen en heb al mijn vingers nog. Tjongejonge, het voelt alsof ik een heel bos tot zaagsel heb vermaald. Verder alles goed; de kinderen kunnen al een half jaar lang fietsen zonder zijwieltjes en vooral 'Evel Knievel' Vera haalt nog wel eens wat stunten uit met een schaafplek hier en daar.
 • chantal : Hey broer!! Wat een gedoe zeg, maar hoop dat dit het is. Kunnen ze je aan helpen dus dat zou moeten helpen. Niet fijn dat gesukkel he? We weten er alles van.. Hoe's met de meiden x3? Weer druk op school met de nieuwe kleren? Paste alles haha, en de snowboots van Ivy!! Die zijn vast niet mee terug gegaan! Groetjes aan Teresa, en de girlzzz!!
 • Harald : Loop al 6 maanden te klungelen met mijn gezondheid. Van de week een ultrasound scan van mijn lever gehad. Zelfde procedure als je je zwanger bent en een kind verwacht. Ben echter niet zwanger. Heb wel een met calcium gevulde galblaas. Oftewel een porceleinen galblaas zoals dat in het engels vaak genoemd wordt. In gewoon Nederlands: galstenen. Hahaha! Ik hoop echt dat dat het is want ik wordt er zo langzamerhand niet goed van. Ben erg moe, en inderdaad vettig voedsel voor avondeten maakt dat ik 's morgens meer buik/darm pijn heb. Heb geen stekende pijn, dus het lijkt niet echt 'stenen' te zijn (meer 'gruis' or een calciumcoating, dan waarschijnlijk of zo). Dinsdag naar de huisarts en dan weten we meer. Galblaas problemen...wie had dat gedacht...
 • Rob : haha, ja mooi Harald, zal straks chantal eens in de bosjes sturen zo ;-).
 • Harald : Rob; http://i.imgur.com/kdfLWp1.jpg
 • Harald : Hoi Rob! Groeten aan zus en Mexie! Gefeliciteerd met de National Geographic kalender. Dat is wel even grote klasse hoor. En veel succes met de tuin; maak er wat moois van 😉
 • Rob : Hey Harald, wat balen zeg met je gezondheid, toen je bij ons was dachten we dat het goed met je ging, die ijzer tabletten sloegen toch goed aan? Hier niet veel nieuws, eind van deze maand beginnen ze met de tuin achter, spannend/ leuk, chantal zal op Facebook wel updates plaatsten, Groet Rob.
 • Harald : Hehee Joske! Hier weinig nieuws. Loop nog steeds to rommelen met darmbacterie infectie die maar niet weg gaat. Ben erg veel moe en de dagen lijken aaneengesloten geheel van dag en nacht zonder al te veel variatie. Heb een 'vinyl cutter' gekocht voor weinig en kan nu stickers maken voor op auto voor mijn kleine computerbedrijfje. Is erg leuk om te leren en werkt erg goed. Verder geen andere hobby projecten momenteel. Het is hier nu laat in het regenseizoen en we hebben geen cyclonen en nauwelijks regen gehad, maar dat lijkt nu te veranderen. De tuin is groen en de struiken groeien als kool. Heb een elektrische kettingzaag(je)-op-een-stok gekocht wat als soort van opgevoerde heggeschaar moet werken en ook takken kan zagen. Kinderen zijn zojuist thuis van school dus papa moet ineens aan de slag...verder alles goed hier & groeten aan jullie daar in Driel!
 • jos : hallo hoe is het daar? hier zit alles tegen ,heb je eindelijk alles rond ,zijn de prijzen in gezakt.nou kun je nog niet eens met een wagen van de sloop je kost verdienen.maar even wachten.er is nu toch werk zat rond om het huis.rotzooi genoeg om op te ruimen,en de wei moet ook om-gemaakt worden, en dan opnieuw in zaaien . ja ik verveel mij niet. ook ben ik met de saab begonnen nieuwe bodem in de kofferbak lassen en de rechterzijde uit-deuken,en dan verders spuit klaar maken. saab-93 2.0 turbo coupe.(2-deurs.) met 185-PK. leuk om erbij te hebben ,drink niet zoveel als de range rover .
 • Harald : Hier stortregent het ineens de laatste 3 dagen; het regenseizoen is eindelijk hier.
 • jos : ja ja wel even wennen hoor. druk je op enter en alles is weg . nu je weg ben naar huis gaat hier de temperatuur weer na boven. wat koud? helemaal niet je kan bijna in de korte broek buiten lopen
 • jos : ha die harald eindelijk heb ik je site gevonden. nu kunnen we weer wat bij schrijven naar elkaar.
 • guest_1444 : http://showboxappdownload.com/run-show-box-on-your-pc/
 • guest_8689 : https://www.youtube.com/channel/UCahqHsTaADV8MMmj2D5i1Vw
 • guest_8689 : https://www.youtube.com/channel/UCp1vASX-fg959vRc1xowqpw
 • guest_8689 : https://www.youtube.com/channel/UCQ3OvT0ZSWxoVDjZkVNmnlw
 • guest_8689 : https://www.youtube.com/channel/UC9zTuyWffK9ckEz1216noAw
 • guest_8689 : https://www.youtube.com/channel/UCzVmIzWnHkWFSnYQeYnf0OA
 • guest_8689 : https://www.youtube.com/channel/UCTa02ZJeR5PwNZK5Ls3EQGQ
 • Chantal : hihihi, ja, jullie zijn zomer gewend, 30+ dus nu is het ff afzien! ik heb nog wel een elektrische deken hoor hahaha! mocht je volgende week komen, ben dinsdag de 6e vrij ipv wo de 7e.. de rest had je per mail al! see ya soon!
 • Rob : Hahaha, ja jullie treffen het wel met het weer brrrr. Veel plezier nog en tot van de week.
 • Harald : We zijn in Nederland! Het is nu 6:00am en we zijn al 2 uur wakker. Het eerste wat we deden was het raam in de slaapkamer hermetisch dichtmaken ('kan het even lekker uitwaaien' hoeft niet zo nodig van ons) en vervolgens de thermostaat op een normale instelling gezet om het bibberen te stoppen. Ha ha!
 • Chantal : Haaa Harald, wat leuk! Jammer dat Teresa en Vera niet mee komen maar leuk dat jullie komen! Ik moet gewoon werken maar wel een keertje vrij dus leuk om elkaar ff te zien! Je bent er 2,5 week dus vast ergens een gaatje tussen je plannen door! See ya!!
 • Harald : We komen naar Nederland op 1 Dec - 22 Dec.
 • Harald : Hey, Dennis!
 • DennetjePennetje : Harreman!!!! Waaazaaaaap?
 • Rob : Wauw, wat gaaf zeg, genieten hoor!!!
 • Harald : Hier een filmpje van een vriend die regelmatig duikt in de Great Barrier Reef: https://www.dropbox.com/s/5aiuegvk8az97wp/Dive2016.mp4?dl=0
 • Harald : De kaart is ontvangen! Alles is goed, dank u zeer!
 • Harald : Zojuist naar het postkantoor geweest. Nog geen kaart ontvangen.
 • guest_5360opa : is de kaart aangekomen
 • Harald : Thanks Norman, much appreciated. Hi Trevor!
 • Norman : Thanks for your postd. pretty inspiring 🙂
 • Trevor : This looks awesome, I thought you'd be interested http://farmbot.io
 • Trevor : Hi Harald!
 • Rob : Ben al wel eens benaderd door een bedrijf om workshops te geven, lijk me wel gaaf maar heb hier helaas geen puf voor. Ben blijf als ik af en toe zelf op pad kan ;-). Mijn site laat ik tzt door mijn oude buurjongen vernieuwen. Heb al wat plannen. Nee enter verhaal hoeft, niet gaat zo ook prima, je moet er ff rekening mee houden, soms werkt Shift + Enter ook nog wel eens. Groet, Rob.
 • Rob : Veel mensen denk dat een foto zo uit de Camera rolt maar ook dit valt vies tegen, ik fotografeer in RAW, soort van 0 stand. Dus moet de foto zelf bewerken, hierdoor kan je het maximale uit een foto halen. Een goede workflow is ook belangrijk, veel lokale correcties. De laatste tijd werk ik veel met Luminosity Masks. Kan je veel dingen mee doen, vergt wel wat training.
 • Rob : Thanx, komt inderdaad veel meer bij kijken. De laatste tijd doe ik wat meer landschappen. Dit is best technisch ivm het dynamische bereik wat de camera niet heeft tov een mens. Mbv filters kan je dit overbruggen, tevens zijn een grijsfitlers die het licht 20x donkerder maken, hierdoor kan je met lange sluitertijden fotograferen, iets wat leuk en gaaf is. Poosje klooien om dingen uit te bereken, leuk en een uitdaging!!!!
 • Harald : https://tablelandscomputers.com/education/ Als er geen kip op af komt wijzig ik gewoon de web pagina en 'vanwege grote belangstelling wordt de sessie herhaald' of zo. Ik kan 10 mensen hier in de breezeway huisvesten. Kan een projector regelen en met laptops en wi-fi kom je een heel eind. Koffie en thee pauze en met zo'n terrasverwarming op gas ding en mooi uitzicht is het lekker gezellig en comfortabel.
 • Harald : Hmmm...ik heb mezelf zojuist een idee gegeven - hetzelfde geldt natuurlijk voor computers. Je beseft vaak niet hoe veel je zelf weet en neemt maar aan dat het niet zoveel voorstelt. Wat als ik nu eens een aankondiging met datum en tijd voor een 'volgende' training sessie of webinar op mijn web site zou zetten. Misschien zelfs met een poll met onderwerpen waar men uit kan kiezen...interessant... Ik heb hier een soort kantoor in ons huis wat apart is van de rest van het huis, maar dat is alleen geschikt voor individuele training. Wil eigenlijk geen clubhuis huren en liefst van huis uit draaien. Presenteren via een internet sessie is niet ideaal en gaat niet werken. Face-to-face is erg belangrijk. Nog maar eens over nadenken...
 • Harald : Laat mensen inschrijven op je website voor een cursus fotografie of zoiets man. $150 euri voor twee uur of zo in de avond. Regel een clubhuis hier of daar met koffie en een koekje en 10 mensen voor (minimum) 5 lessen vooraf betaald is $7500. Doe een park of stadswandeling met een groep mensen als er voldoende interesse is en Chantal kan dan mooi de hond meenemen en uitlaten 🙂 Veel (alleenstaande) mensen weten van gekkigheid niet wat ze in het weekeinde onder de voeten moeten halen en het kundig zijn met je eigen fototoestel is een hobby waar veel mensen (jong en oud) mogelijk wat geld aan willen spenderen?
 • Harald : Ik draai een computerbedrijfje met web hosting en maak tegenwoordig ook web sites zoals deze: http://lakebarrineweddings.com/ Als je wilt kan ik je admin toegang geven tot een paar Wordpress sites met templates om mee te stoeien als je dat leuk vindt. Access Press Parallax template is erg goed - parallax effect is erg mooi voor fotografie web sites.
 • Harald : Respect voor je professionele fotografie - komt veel meer bij kijken dan alleen een fotofoestel (Adobe software producten leren doe je niet in 5 minuten) - iets wat niet-computermensen vaak niet zien.
 • Harald : [Enter] kan ik wel wijzigen, maar dan moet ik gaan hakken en zagen in de plugin, wat het weer moeilijk maakt om te upgraden als er een nieuwere versie uitkomt. Ook het achteraf bewerken or verwijderen van je eigen commentaar zou wel erg handig zijn, maar dan krijg je automatisch weer dat je eerst moet inloggen en zo meer voordat je iets kunt zeggen. Ik laat het maar even zoals het is voor nu. Ik verwacht dat spam bots straks toch dit gaan verzieken omdat er geen 'captcha' is - iedereen kan van alles spammen hierzo. Het moet ook wel leuk blijven; het is maar een kletspagina en ik wil er geen forum van maken (veel te veel werk om te onderhouden).
 • Rob : Oops, bij een enter post ie de tekst hier. Is dit aan te passen, anders krijg je van die lange teksten. Strakke update hoor, ziet er veel mooier uit. Leuk filmpje ook van jullie kinderen, de kids groeien goed ;-). Onlangs nog bij het Markermeer geweest met Chantal en een mooie foto gemaakt, zie blogje. Cheers, Rob. http://www.robchristiaans.nl/2016/06/markermeer/
 • Rob : Hahaha, ja vanuit de achtertuin, moet niet gekker worden 😉
 • Harald : Nondeju...je kan gewoon foto's maken vanuit je luie stoel man...gewoon de voordeur open doen en de dieren komen zo vanzelf voorbij: http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/rheden/twee-schildpadden-in-vier-dagen-gevonden-op-straat-1.6132392
 • Harald : De koeien in Driel/Elst waren ook al onderweg: http://www.gelderlander.nl/regio/betuwe/overbetuwe/brandweer-haalt-jonge-koeien-uit-de-sloot-in-elst-1.6126520
 • Harald : Nog even wachten en de natuur komt naar jou in plaats van dat jij de natuur in moet. Lekker makkelijk hoor, dat natuur-fotografie: http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/arnhem/bever-in-arnhemse-woonwijk-elderveld-1.6126653
 • Harald : Hehee Roberto Jacketti! Ja, de oude site was gehacked en kon ik niet meer updaten zonder Linux opnieuw te installeren. Dan maar gewoon alles overhoop gooien en iets nieuws in elkaar knutselen...
 • Rob : De boel ff updaten ;-).
 • Harald : Filmpje hierzo: https://youtu.be/hOwPzskLA5Y
 • Harald : Vandaag is Vera's zesde verjaardag. Pakketje uit Nederland is aangekomen en gaan we bij Ann uitpakken. Zal zo spoedig mogelijk een filmpje op internet zetten.